DETSKÁ POSTEĽ AKO DETSKÝ RAJ

Spánok je pre každého nesmierne dôležitý. Získavame ním energiu na ďalší deň, regenerujeme organizmus a okrem iného aj znižujeme riziko chorôb srdca, obličiek a vysokého krvného tlaku. Nedostatok spánku má za následok zvýšenú únavu počas dňa, stres a nepozornosť.

Čo hovoria vedci a ich tabuľky o odporúčanej dĺžke spánku?

  • deti od približne 4 mesiacov do 1 roka by mali spať 12 až 16 hodín (za 24 hodín).
  • deti od 1 do 2 rokov 11 až 14 hodín.
  • škôlkari by mali prespať 10 až 13 hodín a školáci 9 až 12 hodín.
  • väčšie deti a tínedžeri by mali spať ideálne 8 až 10 hodín
  • a všetci nad 18 rokov si vystačia so 7 až 8 hodinami spánku denne

... ale toto všetko už dávno viete :)

Sústreďme sa radšej na zariadenie a zútulnenie detskej postele. Veď to, čo všetci rodičia chceme je - aby deti spali pokojne a bez prerušovania celúúú noc.

Základom je kvalitná plachta, ktorú nemusíte každé ráno prácne zas a znovu naprávať. Bavlnený materiál je samozrejmosťou, prímesi ako elastan sú vítané. 

jersey-deluxe-bavlnena-plachta-kralovska-modra-eshop-pre-deti-slimacik-sk       napinacia-plachta-bavlneny-jersey-deluxe-limetkova-slimacik-sk-detsky-eshop

Posteľné obliečky sú rozsiahlou kapitolou. Motív a farebnosť je čisto individuálna záležitosť (alebo záležitosť aktuálne obľúbenej rozprávky :) )

 

Venujte však zvýšenú pozornosť stene pri detskej posteli.

Je prázdna? Studená a tvrdá? Skúste sa niekedy oprieť o ňu holým chrbtom... Nepríjemné.

Riešením, ako zabezpečiť dieťaťu pohodlie a znížiť jeho šoky z chladnej steny sú dekoračné vankúšiky alebo vreckár či zástena. Vankúšiky sú spratné, môžete ich ukladať podľa nálady a potreby, vymieňať na nich veselé obliečky podľa nálady.

Detský vreckár alebo zástena sú však iná liga. Ich izolačnú výplň tvorí polyesterové rúno - vatelín s výbornými termoizolačnými a prirodzenými hypoalergénnymi vlastnosťami. Chlad sa teda k spiacemu dieťaťu nedostane. Navyše si do priestranných vrecúšok vreckára dieťa uloží svoje najobľúbenejšie hračky alebo knižky, vďaka čomu ich bude mať stále "poruke".detska-zastena-za-postel-safari-zvieratka_1

Nechajte dieťa, nech si vyberie svoj vlastný vreckár k posteli a vy si pripravte drevenú lištu a montážnu sadu. Za pár minút spoločne zmeníte detskú posteľ na jedinečné miesto s príjemnou atmosférou. Ideálnou na celonočný spánok :)