​AKO DOMA VYTVORIŤ BEZPEČNÝ DETSKÝ KÚTIK

Uvažujete nad tým, ako dosiahnuť stav, že hračky, stavebnice a trebárs aj knižky vášho dieťaťa či detí budú len na jednom mieste a nebudú sa povaľovať po celom byte?

Rozhliadnite sa a tam, kde je týchto detských radostí najviac, prípadne sa vyskytujú najčastejšie, vytvorte detský kútik. Ďalšou možnosťou je vybrať spolu s dieťaťom ideálne miesto priamo v detskej izbe a vytvoriť tam jedinečné miesto z ktorého sa dieťatko nebude chcieť ani pohnúť.

Miesto, kde si môže dieťa čítať či hrať sa s obľúbenou hračkou, alebo len tak pohodlne oddychovať a načerpať nové sily vás nemusí stáť veľa peňazí. Veď si len spomeňte na svoje bunkre z detstva z diek a stoličiek alebo čohokoľvek, čo bolo práve poruke. Myslite však na bezpečnosť a pohodlie, inak vytvorené detské útočisko nesplní svoju hlavnú úlohu.

Pre najmenších

eshop-pre-deti-slimacik-sk-detske-penove-podlozky-na-zem

Bábätká veľa priestoru nepotrebujú. Avšak musí to byť maximálne bezpečné miesto, ideálne na podlahe, pretože odtiaľ už bábo nemá kam spadnúť. Tepelnoizolačná penová podložka je preto vašou prvou voľbou.

Doprajte vášmu dieťatku slobodný a ničím nerušený pohyb, ktorý je preň v každej fáze života veľmi dôležitý, nakoľko takto postupne získava vlastnú samostatnosť aj istotu. Penová podložka so štruktúrovaným povrchom a protišmykovou spodnou úpravou spoľahlivo stlmí každý pád, takže nemusíte mať obavu ani neskôr pri prvých detských krôčikoch.

Penové podložky majú pestré motívy a farby, takže dieťatko zároveň upútajú a nabádajú ho k poznávaniu. Sú dostupné vo viacerých variantoch a veľkostiach, takže vybrať tú pravú nebude ťažké.

detsky-eshop-slimacik-sk-detske-penove-koberce

Detský penový koberec nájde svoje využitie aj neskôr, keď bude dieťa skúšať svoje gymnastické či akrobatické možnosti alebo si bude chcieť naopak len tak oddýchnuť.

Veľkej obľube sa tešia aj skladacie kempingové podložky. Nech vás ale ich názov nepomýli. Sú ideálne do prírody a na cestovanie, to áno. Ale táto penová podložka výborne poslúži aj doma. Vďaka tomu, že je skladacia a dodáva sa s úložnou taškou ju môžete kedykoľvek podľa potreby vybrať a zase odložiť. Dieťa malé či väčšie tak ľahko a rýchlo získa pohodlné a bezpečné miesto pre svoju hru alebo leňošenie.

Bezpečnosť je prvoradá nielen pre najmenších, ale azda hlavne pre väčšie deťúrence, ktoré začínajú behať a šantiť všade tam, kde ich oči dovidia. Hoc sa mnohokrát snažíme na nich dohliadnuť, nedokážeme byť všade. Preto pri otázke bezpečnosti nezabudnime aj na úrazové poistenie pre deti. Najviac úrazov sa prihodí najmä pri detskej hre v našej nepozornosti.

Stanovačka v detskej izbe

Ktoré dieťa by ju nechcelo? Buďte tou najlepšou mamou a ocom a myslite pri zariaďovaní detskej izby pre škôlkara i malého školáka na originálne miesto, kde sa môže skryť vždy, keď bude chcieť. Ponuka detských stanov rôznych tvarov a materiálov je široká, stačí vybrať taký, ktorý vám po všetkých stránkach najviac vyhovuje. Verte, že tým zabezpečíte vášmu synovi či dcére perfektné miesto na relax, čítanie ale i trucovanie.

A ak detskú izbu obývajú dve či viac detí, je takýto stan alebo indiánske teepee výbornou skrýšou pred súrodencami.

oddychovy-kutik-vesele-auticka-eshop-pre-deti-slimacik-sk

Náš tip: Ostal vám matrac z detskej postieľky a už ho nejaký čas prekladáte zo skrine do skrine, pretože vám je ľúto ho len tak vyhodiť?

Jednoducho ho položte na zem a doplňte vankúše. Množstvo vankúšikov, pretože takéto miesto ich nevyhnutne potrebuje. Detský kútik môžete farebne zladiť s ostatnými doplnkami v detskej izbe, alebo zapojte svoju kreativitu a vyberte zaujímavú vzorovanú detskú plachtu a štýlové detské vankúšiky.

Ak vám ostal ešte aj detský organizér, slúžiaci na uloženie plienok a cumlíkov, výborne. Zaveste ho na stenu tak, aby si dieťatko samé mohlo naplniť jeho vrecká svojimi obľúbenými hračkami.

vreckar-maly-ladovy-medvedik-7le04