NEZABUDNUTEĽNÚ DETSKÚ IZBU TVORIA DETAILY

Poznáme to istotne všetci, zariaďovanie detskej izby si vyžaduje množstvo hľadania, plánovania aj energie.

Ale ten výsledok!

Rozžiarené detské pohľady, ktoré doslova skáču z krásnej a príjemne pohodlnej postele na mäkký farebný koberec, blúdia po pekných poličkách a skrinkách a vpíjajú sa do všetkých tých krásnych dekorácií a ozdôbok...  Áno, stojí to za tú námahu :)

Základ detskej izby jednoznačne tvorí veľký nábytok ako skriňa, komoda, detská posteľ, v prípade dvoch detí poschodová posteľ, neskôr pribudne aj písací stôl. Ako však zútulniť a spríjemniť interiér detskej izby tak, aby sa tam dieťa cítilo nadovšetko príjemne?

Dekorácie z látky

Látkové dekorácie sú veľmi obľúbené predovšetkým vďaka svojej účelnosti. Nezaberú príliš veľa miesta, ale napriek tomu dodajú detskému interiéru iskru a štýl. Vďaka ich nízkej hmotnosti nie ste limitovaný možnosťami, kam dekorácie z látky zavesiť.

Prázdne miesto pod poličkou s obľúbenými hračkami alebo knižkami môžu originálnym spôsobom vyplniť napríklad závesné vlajkové girlandy. Množstvo ich farebných kombinácií vám vyrazí dych.

dekoracne-vlajky-do-detskej-izby

 

Obľúbenou látkovou dekoráciou do detských izbičiek malých detí a škôlkárov sú jednoznačne farebné dekoračné siete, ktoré originálnym spôsobom poskytnú priestor pre zavesenie a vystavenie prvých detských umeleckých pokusov.

Pomocou pekných štipcov pripevníte na sieť na jar pôvabné papierové kvetinky, ktoré ste spoločne vystrihli alebo ich dieťatko prinieslo zo škôlky a v lete kvetinky vymeníte za maľované obrázky s prázdninovými motívmi. Na jeseň ozdobíte sieť krásne sfarbenými jesennými listami, ktoré ste si spoločne s dieťatkom vlastnoručne nazbierali počas príjemnej prechádzky a v zime si môže drobec pripraviť vlastnú vianočnú výzdobu, doplnenú listom pre Ježiška. Alebo máte ďalší skvelý nápad? Sem s ním...dekoracia-na-stenu-trava-s-margaretkami-PDDDSLB9Dekorácie z dreva

Prírodný materiál, šikovné ruky a pestré farby, to je kombinácia, z ktorej vzišli nástenné dekorácie, ktorých hlavnou úlohou je potešiť každé malé aj veľké dieťa. Prírodná krása, ktorá vynikne na stene ale aj na nábytku, vnesie do detského interiéru kúsok prírody a tradície ručnej výroby. Drevené dekorácie sú výborne kombinovateľné vďaka ich širokej ponuke, preto nechajte priestor vašej fantázii a vytvorte na prázdnej stene pôvabný príbeh, ktorý bude každodennou súčasťou detského sveta vášho dieťatka.

Samolepky

Použiť na ozdobenie detskej izby farebné samolepky je výborné riešenie, ktoré je rýchle a lacné. Stačí vybrať ten správny motív a nalepiť. Detská izba je doslova v priebehu pár minút ako nová. Dekoračné nálepky pre deti ponúkajú pôvabné motívy pre najmenšie deťúrence, ale aj rozprávkové pre väčšie deti, vyberú si dievčatá aj chlapci.

detske-nalepky-na-stenu-zelene-zlte-F010

Výhodou všetkých detských dekorácií, a je jedno či sú z dreva alebo z látky, je to, že po čase ich môžete jednoducho vymeniť za iné ... :)