DOBRÉ TIPY KAM ULOŽIŤ HRAČKY

Takto sa to začína

Iste to poznáte: vaše dieťatko oslavuje prvé narodeniny a starí rodičia, krstní rodičia prípadne vaši blízki známi sa pretekajú vo vymýšľaní vhodného darčeka pre vášho malého človiečika. A tak vám po krásnej narodeninovej oslave doma pribudlo niekoľko plyšákov, skladačiek, autíčok či bábik.

Nevynímajúc nás – rodičov – ktorí bez mihnutia oka obdaríme to naše batoľa vysnívaným darčekom a možno aj dvomi. Toto sú však len prvé narodeniny... Prídu druhé, tretie, štvrté, meniny, MDD alebo sa dovalí sesternica či kamarátka ktorá predsa nepríde na návštevu s prázdnymi rukami. Vianoce sú hotové hračkovo-darčekové kamikadze, ale našťastie sú len raz do roka :)

Zo začiatku hračky poctivo ukladáme do poličiek, veď nech ich je vidieť a aj dieťatko na ne ľahko dosiahne.

Chce to vhodný úložný systém

Keď nás prestane baviť spartakiáda typu „povyberať hračky – utrieť prach – uložiť hračky späť do poličky“, kúpime plastové alebo papierové škatule. Na trhu je nepreberné množstvo typov, motívov a veľkostí, takže máme z čoho vyberať. Pri výbere musíme dbať v prvej rade na bezpečnosť detí, to znamená mäkké materiály pre najmenších, oblé hrany, skryté skrutky, netoxické farby a žiadne dlhé šnúrky musia byť samozrejmosťou. Deťúrence však aj tak najviac ocenia obľúbenú rozprávkovú postavičku alebo milé zvieratko ktoré sa bude usmievať zo škatule a bude strážiť ich drahocenné poklady.detsky-obchod-banska-bystrica-slimacik-sk-detska-taburetkaOsobitnou kapitolou sú zateplené vreckáre za posteľ, ktoré skvele vyzerajú, ochránia deťúrence od chladnej steny a do vrecúšok sa pohodlne zmestia obľúbené knižky a plyšáčiky bez ktorých sa zaspať jednoducho nedá.

detska-zastena-za-postel-safari-zvieratka

Mali ste ako dieťa drevený vozík na odkladanie hračiek?

Deti vozíky milujú, pretože ich sami dokážu premiestňovať z izby do izby a čo je hlavné - bez pomoci nás dospelých. No a ak majú pútavý vzhľad a pestré farby, na svete snáď nie je dieťatko ktoré by taký nechcelo.detsky-obchod-slimacik-sk-detsky-dreveny-vozik-macicka

 

Vžite sa do vášho dieťatka a pozrite sa na izbičku detskými očami. Sadnite si na zem a obzrite sa okolo. Z tejto výšky sa na svoj detský svet pozerá aj vaše dieťa. Či už plánujete zaobstarať do detskej izby textilné koše alebo plastové škatule, uložte ich v dosahu detí a urobte si spoločne „tréning“ upratovania hračiek. Inak ich upratovanie odradí a vy sa budete stále báť v noci vkročiť po tme do detskej izby aby ste nestúpili na kovové autíčko alebo pískacieho macíka :)

TIP: Originálne odkladacie škatule si môžete vyrobiť aj sami. Čo vy na to? Takže doma pohľadajte vhodné kartónové škatule a hor sa do tvorenia... Použiť sa dá čokoľvek od tapety ktorá vám ostala po tapetovaní detskej izby až po bavlnenú látku ktorá zvýšila zo závesov.

Príjemnú zábavu :)